Cursus Photoshop Vervolg

Adobe Photoshop is een beeldbewerkingsprogramma. Fotografen maken veelal gebruik van Photoshop vanwege de mogelijkheden om creatief met beelden om te gaan. Ook zijn er slimme correctiegereedschappen. De Cursus Photoshop Vervolg is bestemd voor fotografen die al iets afweten van Photoshop maar nog meer mogelijkheden van het programma willen leren kennen.

Photoshop en Lightroom Classic

Als fotografen Photoshop gebruiken dan doen zij dat in de regel samen met het Programma Lightroom Classic. Zie voor Lightroom de Cursus Lightroom Classic Uitgebreid. Photoshop is verkrijgbaar in abonnementsvorm voor de fotograaf. Je hebt dan in het abonnement zowel Lightroom Classic als Photoshop. Laat je eventueel van te voren informeren over de abonnementsvorm bij de docent.

Tijdens de les leer je van een van te voren opgegeven foto-opdracht de combinatie van verschillende gereedschappen, filters en lagen gebruiken.

Omdat de groep klein is kan de docent voldoende rekening houden met persoonlijke wensen. De cursus is ook bestemd voor fotografen die hun kennis over Photoshop willen opfrissen.

Onderwerpen die aan bod komen:

In de les komen wisselend de volgende onderwerpen aan de orde. De onderwerpen kunnen wat variëren afhankelijk van specifieke belangstelling en vragen de cursisten:

 1. Werken aan en met eigen gemaakte foto’s. Van te voren krijg je ook een foto-opdracht;
 2. Gebruik van verschillende gereedschappen, lagen en laagmaskers;
 3. Gebruik van allerlei filters voor bewerken van kleuren, scherpte, vervagingen, voor samenvoegen van beelden en van het samenvloeien van verschillende beelden;
 4. Nut van aanpassingslagen en hoe je die gebruikt op beelden;
 5. Uitknippen van objecten en deze voorzien van speciale achtergronden;
 6. Samenvoegen van beelden;
 7. Retoucheren van een portret en zachter maken van de huid;
 8. Bewerken van een portretfoto van begin tot eind;
 9. Maken van fantasieportretten;
 10. Maken van schaduwen aan en spiegelingen van eenvoudige producten;
 11. Vragen die je hebt over het gebruik van Photoshop

Benodigdheden cursus Photoshop Vervolg:

Je hebt een laptop nodig met een geïnstalleerde versie van Photoshop. We adviseren om ook een externe harde schijf of usb-stick mee te nemen met daarop wat fotomateriaal en de foto’s die je gemaakt hebt voor de opdracht, zodat er meteen geoefend kan worden. Het is aan te raden om de nieuwste versies van Photoshop te gebruiken. Er worden regelmatig vernieuwingen uitgebracht met meer mogelijkheden. De nieuwere versies worden steeds gebruikersvriendelijker.

Docent: Arjan Lindenbergh

Duur: 2 middagen of 2 avonden; maximaal 3 deelnemers per cursus. Naar wens kan het aantal dagen worden uitgebreid waarover dan extra vergoeding wordt gevraagd.

Data: in overleg met docent

Kosten: € 79,–

Neem contact op met docent Arjan:

  Jouw naam (noodzakelijk)

  Jouw e-mail (noodzakelijk)

  Onderwerp

  Jouw bericht

   

  Alle noodzakelijke velden ingevuld? Klik/tik op de verzendknop. Het kan tot 20 seconden duren voordat hieronder de bevestiging volgt. Koffie?