Cursus Photoshop Vervolg

Adobe Photoshop is een beeldbewerkingsprogramma. Fotografen maken veelal gebruik van Photoshop vanwege de mogelijkheden om creatief met beelden om te gaan. Ook zijn er slimme correctiegereedschappen. De Cursus Photoshop Vervolg is bestemd voor fotografen die al iets afweten van Photoshop maar nog meer mogelijkheden van het programma willen leren kennen.

Photoshop en Lightroom

Als fotografen Photoshop gebruiken dan doen zij dat in de regel samen met het Programma Lightroom. Zie voor Lightroom de Cursus Lightroom Uitgebreid. Photoshop is verkrijgbaar in abonnementsvorm. Je hebt dan in het abonnement zowel Lightroom als Photoshop. Laat je eventueel van te voren informeren over de abonnementsvorm bij de docent.

Tijdens de les leer je van een van te voren opgegeven foto-opdracht de combinatie van verschillende gereedschappen, filters en lagen gebruiken.

Omdat de groep klein is kan de docent voldoende rekening houden met persoonlijke wensen. De cursus is ook bestemd voor fotografen die hun kennis over Photoshop willen opfrissen.

Onderwerpen die aan bod komen:

In de les komen wisselend de volgende onderwerpen aan de orde. De onderwerpen kunnen wat variëren afhankelijk van specifieke belangstelling en vragen de cursisten:

 1. Werken aan en met eigen gemaakte foto’s. Van te voren krijg je ook een foto-opdracht;
 2. Gebruik van verschillende gereedschappen, lagen en laagmaskers;
 3. Gebruik van allerlei filters voor bewerken van kleuren, scherpte, vervagingen, voor samenvoegen van beelden en van het samenvloeien van verschillende beelden;
 4. Nut van aanpassingslagen en hoe je die gebruikt op beelden;
 5. Uitknippen van objecten en deze voorzien van speciale achtergronden;
 6. Samenvoegen van beelden;
 7. Retoucheren van een portret en zachter maken van de huid;
 8. Bewerken van een portretfoto van begin tot eind;
 9. Maken van fantasieportretten;
 10. Maken van schaduwen aan en spiegelingen van eenvoudige producten;
 11. Vragen die je hebt over het gebruik van Photoshop

Benodigdheden cursus Photoshop Vervolg:

Je hebt een laptop nodig met een geïnstalleerde versie van Photoshop. We adviseren om ook een externe harde schijf of usb-stick mee te nemen met daarop wat fotomateriaal en de foto’s die je gemaakt hebt voor de opdracht, zodat er meteen geoefend kan worden.

Docent: Arjan Lindenbergh

Duur: 2 middagen of 2 avonden; maximaal 3 deelnemers per cursus. Naar wens kan het aantal dagen worden uitgebreid waarover dan extra vergoeding wordt gevraagd.

Data: in overleg met docent

Kosten: € 79,–

Neem contact op met docent Arjan:

Jouw naam (noodzakelijk)

Jouw e-mail (noodzakelijk)

Onderwerp

Jouw bericht