Cursusaanbod foto-opleiding

Op deze pagina vind je het complete cursusaanbod van Fotoschool Keistad in Amersfoort. Klik op de link bij de korte beschrijving voor aanvullende informatie. Iedere fotocursus wordt uitgebreid beschreven. De Jaaropleidingen vind je onder een andere tab in het hoofdmenu.

Header fotocursus Amersfoort. Foto van een meisje dat omhoog kijkt.

Basiscursus BC1

Basiscursus 1 (BC1) is bedoeld voor iedereen met een digitale fotocamera die meer uit het toestel wil halen. Tijdens de lessen leer je over begrippen als sluitertijd, diafragma en ISO (die moeten instelbaar zijn op de camera). De automatische stand van de camera heb je niet meer nodig. Ook scherptediepte, belichtingscompensatie en compositie komen in deze fotocursus aan de orde.

Lees meer over de data en de cursusinhoud.


Basiscursus BC2

Basiscursus 2 (BC2) is voor bezitters van een digitale spiegelreflex. Deze cursus vereist een hogere basiskennis dan BC1. Je hebt al enig inzicht in sluitertijd, ISO en diafragma, maar kent nog niet alle mogelijkheden van de camera. Je voelt je nog niet 100 procent zeker van de basisprincipes van de fotografie.

Lees meer over de data en de cursusinhoud.


Tweedaagse Basiscursus 1 en 2 (BC1-2)

De tweedaagse basiscursus 1 en 2 (BC1-2) is speciaal ontwikkeld voor iedereen die geen tijd heeft om acht bijeenkomsten Basiscursus 1 of 2 te volgen. Alle onderwerpen die in BC-1 en BC-2 aan de orde komen, worden in deze intensieve cursus behandeld.

Lees meer over de data en de cursusinhoud.


Cursus Portretfotografie

Fotocursus Portretfotografie Fotoschool Keistad Amersfoort Low Key opname.De cursus portretfotografie is bedoeld voor (amateur)fotografen die zich willen toeleggen op de portretfotografie. Je wilt daarbij niet belemmerd worden door een tekort aan technische vaardigheden. Je fotografeert niet meer in de automatische stand en je bent bekend met het samenspel van sluitertijd, diafragma en ISO.

Lees meer over de data en de cursusinhoud.


Cursus Photoshop en Lightroom (CPL)

De ‘Cursus Photoshop en Lightroom‘ bij Fotoschool Keistad laat in het kort zien waar je beide programma’s voor kunt gebruiken, welke verschillen er zijn en maakt duidelijk waar je Photoshop voor nodig hebt als je niet verder kunt in Lightroom. De ‘Cursus Lightroom uitgebreid‘ ( zie hier onder) gaat dieper in op de specifieke mogelijkheden van Lightroom.

Lees meer over de cursusinhoud.


Cursus Lightroom uitgebreid (CL)

Lightroom is een softwarepakket voor de digitale fotograaf. Het programma is een hulpmiddel bij het importeren, organiseren, aanpassen en presenteren van foto’s. Lightroom vereenvoudigt de ‘workflow’ van de fotograaf.
Lightroom 5 biedt ook heel veel mogelijkheden om de kwaliteit van foto’s te verhogen. Je hebt eigenlijk geen andere software meer nodig. Lightroom werkt overigens wel uitstekend samen met uitgebreidere beeldbewerkingsprogramma’s, zoals bijvoorbeeld Photoshop.
Fotoschool Keistad helpt je om Lightroom (nog) efficiënter te gebruiken.

Lees meer over de cursusinhoud.


Fotografie is een uniek cadeau om weg te geven. Als je iets bijzonders zoekt voor de verjaardag van je beste vriend of vriendin, dan hebben we iets voor je bedacht. Fotoschool Keistad geeft een speciale cadeaubon uit. Kijk maar eens naar de mogelijkheden….