Cursus Verkennen
Photoshop en Lightroom Classic

Photoshop en Lightroom Classic zijn softwarepakketten voor de digitale fotograaf. Ze zijn prima afzonderlijk van elkaar te gebruiken, maar juist de combinatiemogelijkheden maken de programma’s erg aantrekkelijk.

Cursus Photoshop en Lightroom

De ‘Cursus Verkennen Photoshop en Lightroom Classic‘ bij Fotoschool Keistad laat in het kort zien waar je beide programma’s voor kunt gebruiken, welke verschillen er zijn en maakt duidelijk waar je Photoshop voor nodig hebt als je niet verder kunt in Lightroom Classic. De ‘Cursus Lightroom Classic Uitgebreid‘ en de ‘Cursus Photoshop Vervolg‘ gaan dieper in op de specifieke mogelijkheden van Lightroom Classic en van Photoshop.

Als je nog niet zeker weet welke cursus je het beste kunt volgen (Lightroom Classic uitgebreid, Photoshop Vervolg, of de combinatie Lightroom Classic en Photoshop), dan kun je vooraf met de docent je keuze bespreken.

Wat je gaat leren

Het doel van de Cursus Verkennen Photoshop en Lightroom Classic is vooral een globale kennismaking van beide softwarepakketten. De nadruk van de combinatiecursus ligt op het aanpassen en bewerken van foto’s. Er wordt stilgestaan bij het importeren van foto’s. Ook behandelen we in het kort de vraag hoe je trefwoorden aan foto’s toekent en verzamelingen van foto’s maakt. Je bent dan bezig om voorbereidende werkzaamheden te doen om je foto’s aan te passen (in Lightroom Classic) en om naar keuze foto’s te kunnen bijwerken (in Photoshop).

In Photoshop verkennen we het programma door te werken met een aantal gereedschappen, filters, lagen, aanpassingen op selecties. Ook leer je een paar gereedschappen om onderdelen uit de foto te veranderen, enz.

Cursus Verkennen Photoshop en Lightroom

Na afloop van de cursus kun je:

 1. beoordelen welk programma je het beste kunt gebruiken om foto’s aan te passen
 2. op een gemakkelijke manier je foto’s importeren
 3. eenvoudige en snelle aanpassingen aan foto’s aanbrengen
 4. bepaalde foto’s bewerken in Photoshop door met filters, lagen en laagmaskers te werken
 5. door selecties te maken en daarmee veranderingen aan te brengen
 6. veranderingen aan brengen in objecten van een foto
 7. montages maken (verschillende foto’s samenbrengen in één beeld)
 8. uitsneden maken
 9. retoucheren en repareren
 10. onscherpte toepassen op delen van een foto

Belangrijk:

Voor de cursus heb je zowel het programma Lightroom Classic als het programma Photoshop op je laptop geïnstalleerd. Bij Adobe kun je een gratis proefversie voor een week aanvragen.

We adviseren om de nieuwste versies van de Adobeprogramma’s te gebruiken. Er verschijnen regelmatig updates die het werken met Photoshop en Lightroom Classic eenvoudiger maken. Bovendien worden iedere keer nieuwe mogelijkheden toegevoegd.

Docent: Arjan Lindenbergh

Duur: 2 middagen of 2 avonden; datum in overleg met de docent; Kosten € 79,–

Deelnemers: maximaal 3 cursisten per cursus

Neem contact op met docent Arjan:

  Jouw naam (noodzakelijk)

  Jouw e-mail (noodzakelijk)

  Onderwerp

  Jouw bericht

   

  Alle noodzakelijke velden ingevuld? Klik/tik op de verzendknop. Het kan tot 20 seconden duren voordat hieronder de bevestiging volgt. Koffie?