Gevorderden Opnametechniek

De cursus opnametechniek fotografie voor gevorderden (GCO) is bedoeld voor de wat serieuzere (amateur)fotograaf die verdere verdieping zoekt (ook in creatieve zin). Je wilt de principes van de fotografie beheersen en je camera volledig meester worden. Je fotografeert niet meer in de automatische stand en je bent bekend met het samenspel van sluitertijd, diafragma en ISO.

Gevorderden Opnametechniek Fotoschool Keistad Amersfoort Collage strandhotel Sander Ruijg

Opnametechniek
cursusonderdelen:

– de belichtingsdriehoek
– Ansel Adams en het zone-systeem
– secuur licht meten
– over-en onderbelichten
– spotmeting
– previsualiseren
– grijskaart
– studio-opnametechniek
– gebruik van flitsers
– high-key/low-key
– compositie
– vastzetten van de belichting

Oefenopdrachten in eigen interessesfeer:

Je krijgt iedere keer oefenopdrachten mee naar huis. We zoeken altijd aansluiting bij jouw interesses. Aan het begin van de lessen worden de foto’s van jou en je medecursisten besproken. Aansluitend wordt er nieuwe theorie uitgelegd en veel geoefend.

De lessen zijn behoorlijk hands-on. Er wordt hard gewerkt aan verschillende aspecten van de fotografie. Dat kan betekenen dat je bijvoorbeeld in groepjes werkt aan een studio-opstelling, waarbij je gebruikt maakt van flitsers met light-modifiers en een concept bedenkt voor een unieke foto. Bij deze cursus kijken we extra nauwkeurig naar de groepssamenstelling. We zorgen dat de opleidingswensen van iedere cursist zo goed mogelijk aan bod komen.

De lesinhoud krijg je mee in een handige map, zodat je tijdens het oefenen nog eens op je gemak na kunt lezen hoe het ook al weer zat.

Docent: Sander Ruijg

De duur van deze cursus is 8 blokken van 2 uur. Tijdens de schoolvakanties en feestdagen zijn er geen lessen.
Kosten: € 250

Cursusdata najaar 2017

De cursus ‘Gevorderden Opnametechniek’ vervalt (tijdelijk) in het najaar van 2017. Neem contact met ons op voor nadere details.