Fotoschool Keistad cursus Storytelling

De cursus Storytelling is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met een combinatie van fotografie en tekstschrijven:

  • (amateur)fotografen die hun werk publiceren in een blog,
  • zzp’ers die zichzelf en hun bedrijf (beter) willen presenteren op het web,
  • communicatiemanagers van (kleinere MKB) bedrijven die regelmatig een nieuwsbrief of een persbericht maken.

Foto’s en teksten

We staan in de cursus stil bij verschillende schrijfstijlen, variërend van persoonlijke ontboezemingen in een blog, tot zakelijke zinnen in een persbericht. Ieder medium vraagt om een andere aanpak.

Het doel van de cursus is om de invloed van fotografie op tekst (en andersom) inzichtelijk te maken. Foto’s en teksten kunnen elkaar enorm versterken als je ze op de juiste manier combineert.

Publiceren

Tijdens de cursus bespreken we verschillende mogelijkheden om je verhalen en foto’s te publiceren. We kijken naar de eisen die Google stelt aan de vindbaarheid van teksten en we bespreken voorbeelden van verhalende foto’s, sterke nieuwsbrieven, belangrijke blogs en perfecte persberichten.

Benodigdheden en kosten

20161005 Ei kwijtrakenStorytelling bestaat uit drie blokken van twee uur en kost €175,00 per deelnemer. De facultatieve huiswerkopdrachten vragen ongeveer twee uur voorbereiding per les. Het lesmateriaal wordt digitaal aangeboden.

Benodigdheden tijdens de lessen (zelf meenemen): een laptop of tablet met wifi-aansluiting, een digitale camera en een voorziening om gemaakte foto’s op de computer/tablet te zetten.

Enige camerakennis en taalgevoel zijn noodzakelijk om mee te kunnen doen aan de opdrachten tijdens de lessen en thuis. We vragen van de cursisten een redelijke schrijfvaardigheid en affiniteit met fotografie. Je hoeft dus geen geweldige fotograaf te zijn; het is voldoende als je weet hoe je (compact)camera werkt.

Het maximum aantal deelnemers per cursusblok is acht.
Cursisten bespreken -voorafgaand aan de lesavonden- hun persoonlijke leerdoelen met de docent.

Kosten: €175,00
Docent: Gerard Oonk

Cursusdata Storytelling, najaar 2020

Cursus is volgeboekt. Geen nieuwe aanmeldingen mogelijk.


Aanmelden

Naam*

Adres*

Postcode*

Plaats*

Telefoonnummer*

Emailadres*

Selecteer een datum

Typ hier je eventuele vraag of opmerking

*verplicht veld