Cursussen fotobewerking
Photoshop en Lightroom Classic

De cursussen fotobewerking bij de Fotoschool Keistad zijn te verdelen in drie onderdelen:

Cursus Verkennen Photoshop en Lightroom Classic
Tijdens deze cursus leer je waar je beide programma’s voor kunt gebruiken, welke verschillen er zijn.

Cursus Lightroom Classic Uitgebreid
Deze cursus behandelt het importeren, organiseren, aanpassen en presenteren van foto’s in Adobe Lightroom.

Cursus Photoshop Vervolg
Deze cursus is bedoeld voor fotografen die al iets afweten van Photoshop maar nog meer mogelijkheden van het programma willen leren kennen.

Fotobewerking Lightroom Classic

De Cursus Lightroom Classic is vooral gericht op een goed beheer van al je fotobestanden. Dat begint bij een juist opslaan van je originele foto’s in mappen. Ook het terugvinden van je foto’s komt aan de orde. Veel fotografen wensen een gemakkelijke en snelle manier voor het aanpassen van hun foto’s, zoals belichting, contrasten, kleur, helderheid, scherpte enz. Daarvoor is het programma Lightroom Classic goed geschikt.

Fotobewerking Photoshop

Er zijn fotografen die na het aanpassen van foto’s in Lightroom Classic meer willen: nauwkeuriger correcties aanbrengen, objecten selecteren en daarna voor speciale doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld achtergronden veranderen of beelden samenvoegen in een collage. Daarvoor gebruik je Photoshop. Photoshop werkt heel goed samen met het programma Lightroom Classic.

Zelfstandig werken

De programma’s Lightroom Classic en vooral het programma Photoshop hebben talloze mogelijkheden. Het is met bovenstaande cursussen niet de bedoeling de programma’s uitputtend te behandelen. Dat is te uitgebreid en zou ook te kostbaar zijn. Het overkoepelende doel is daarom ook dat je voldoende aanwijzingen krijgt om na de cursussen zelfstandig met de programma’s te werken en vooral om je kennis verder te ontwikkelen met Youtube-mogelijkheden en eventueel met speciale boeken.

Tijdens de cursussen is er ruim voldoende aandacht voor eigen inbreng en vragen over de toepassing van de programma’s. Omdat de lesgroep klein is zal de docent zoveel als mogelijk aansluiten bij de kennis, vaardigheid en vragen die je als cursist hebt.

Meer informatie over de drie cursussen:


Cursus Verkennen Photoshop en Lightroom


Cursus Lightroom Uitgebreid


Cursus Photoshop Vervolg