Gert Jan van Dijk Jaaropleiding 2015-2016 Fotoschool Keistad Expositie Bekijk me maar

Expositie Bekijk me maar!

De meeste Amersfoorters kennen Fotoschool Keistad van kortlopende cursussen en workshops. Sinds 2013 biedt het lesinstituut ook een jaaropleiding.

Kwetsbaarheid

De studenten van lichting 2015/2016 presenteren zichzelf vanaf 2 juli tijdens de tentoonstelling ‘Bekijk me maar!’. De titel geeft iets weer van de kwetsbaarheid die gepaard gaat met zo’n eerste expositie. Het is meestal een enorme stap om je foto’s aan een groot publiek te tonen. “Wat zullen de mensen er van vinden? Heb ik wel de goede foto gekozen?” Veel studenten voelen een soort examenvrees.

Kaders expositie

Dit is de tweede keer dat de Jaaropleiding van de Fotoschool zichzelf presenteert in de Sint Aegtenkapel. Hoofddocent Sander Ruijg heeft lessen getrokken uit de vorige expositie.

“Ik ben de eerste keer te dwingend geweest in de opdracht. De studenten moesten expositiewaardige foto’s aanleveren op het formaat 70 centimeter bij een meter. De grootte van de foto was letterlijk maatgevend. Dat vind ik -achteraf gezien- een te streng kader. Eén van de leerlingen van dit jaar heeft een heel bijzondere serie gemaakt over terminale patiënten. Iedere foto gaat vergezeld van een geluidsfragment. Ik wil die serie niet beperken tot één foto met dezelfde grootte als vorig jaar. Het zullen waarschijnlijk meerdere kleinere foto’s worden met daarnaast MP3-speler en een koptelefoon.”

Openingstijden

De expositie ‘Bekijk me maar!’ is te zien van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 11 september 2016 (vanwege de vakantie is de Sint Aegtenkapel gesloten van 11 juli t/m 24 augustus) in de Sint Aegtenkapel aan ’t Zand 36 in Amersfoort. Entree: €2,-.


Foto bij dit artikel: © Gert Jan van Dijk, Jaaropleiding 2015/2016