Expositie ‘Houvast’ in Fonteinkerk

Grietine van Putten Wolfsesteeg. Expositie Houvast Fotoschool Keistad.

© Grietine van Putten

Drie studenten van de cursus ‘Gevorderden Concept en Compositie’ exposeren vanaf zondag 31 juli een aantal zeer persoonlijke foto’s in de Amersfoortse Fonteinkerk. De titel van de expositie is ‘Houvast’.

Grietine van Putten, Frank Karelse en Sieg Voost hebben het afgelopen jaar bij Fotoschool Keistad een fotografisch concept uitgewerkt tot een serie buitengewoon sterke beelden. Docente Helen Hofman is razend enthousiast over de kwaliteit die haar leerlingen laten zien.

Grietine van Putten

Grietine heeft haar roots aan de Wolfsesteeg in Nijkerkerveen in beeld gebracht. Ze zegt: “Alle facetten van het leven kwamen hier samen en eigenlijk nog steeds. Mijn drang naar het buitenleven, maar ook mijn herinneringen aan de sociale structuur. Deels ben ik hier van losgekomen en ben ik mijn eigen weg gegaan. Maar, de Wolfsesteeg zit in mijn hart en loslaten zal het me nooit. Ik koester deze plek als mijn verleden en zie hierdoor tegelijkertijd mijn toekomst.”

Frank Karelse

Frank heeft een groot verlies als centraal onderwerp gekozen. Hij verloor een kind en de fotografie helpt hem bij het verwerkingsproces. “Het voelt aan als een steen in mijn hart. In het begin was dit een hoekige steen met scherpe punten. In de loop van de tijd worden de scherpe kanten steeds verder afgerond, maar verdwijnen zal de steen niet. Het maken van deze fotoserie heeft me geholpen bij het doorleven van het verdriet.”

Sieg Voost

Sieg heeft zijn thema uitgewerkt tussen de weilanden van Arkemheen. Hij heeft voor deze expositie de focus gelegd op een aantal zwanen. Sieg merkt dat de kwaliteit van zijn fotografie sterk is verbeterd en heeft zich inmiddels ingeschreven voor de Jaaropleiding bij Fotoschool Keistad.


Opening Expositie Houvast

De feestelijke opening van de expositie ‘Houvast’ zal plaatsvinden op zondag 31 juli 2016 om 11:30 uur in de Fonteinkerk, Robert Kochstraat 2-4, 3817 JM Amersfoort.  De tentoonstelling zal te zien zijn tot vrijdag 9 september 2016 en is op alle zondagen te bezichtigen tussen 11:30 en 12:30 uur. Op andere dagen graag in overleg met de koster (033 4614995 of 0642028436).