Robin de Puy in de wereld van Randy

Fotograaf Robin de Puy in het leven van Randy

Randy en Robin de Puy

Portretfotografe Robin de Puy (1986) reist in 2015 op de motor door Amerika. In Ely, Nevada ziet ze Randy. Hij fietst voorbij – snel – maar in die split second dat ze hem ziet, is de beslissing gemaakt: De Puy wil weten wie dit jongetje is. Een aantal dagen later verlaat ze het stadje en dat was het – althans, dat leek zo.

Eenmaal terug in Amsterdam schiet Randy af en toe door haar hoofd. Het is onmogelijk het te laten bij dat ene gemaakte beeld.

Eind 2016 – inmiddels is Robin tot Fotograaf des Vaderlands benoemd- zoekt ze hem opnieuw op, daarna nog een keer in februari 2017 en vervolgens weer een keer in mei 2017. Ze keert Randy binnenste buiten, kijkt naar hem, staart naar hem en hij laat het toe.

In het Bonnefantenmuseum presenteert Robin de Puy dit portret van Randy in de vorm van een installatie bestaande uit foto en film. Te zien tot 13 mei 2018.


[Delen van deze tekst zijn overgenomen van de website van het Bonnefantenmuseum. De bovenste foto is met een smartphone gemaakt in het museum.]