Caroline Walter Fotolessen in de Metaalkathedraal Fotoschool Keistad Amersfoort

Fotolessen in de Metaalkathedraal

Tijdens de Jaaropleiding ga je ook aan de slag met fashionfotografie. Aan het eind van het studiejaar verruilen we de leslokalen voor een spectaculaire locatie. Er gaan natuurlijk een paar modellen mee. In juni van dit jaar (2018) vonden de fotolessen plaats in de Utrechtse Metaalkathedraal.

Unieke Metaalkathedraal

Dat de Metaalkathedraal een geweldige locatie is, maakt het ook moeilijker. Alles is er: de indrukwekkende locatie, modellen, apparatuur, begeleiding, maar wat nu….? Welke uitstraling moet de foto hebben? Waar zet ik het licht neer? Maak ik gebruik van natuurlijk licht? Hoe stuur ik mijn model aan? En later: hoe bewerk ik mijn foto?
Dat kan echt lastig zijn. De ‘buitendagen’ met de praktijklessen worden altijd als ontzettend leerzaam ervaren.

Fotolessen in de praktijk

Tijdens de laatste weken van de Jaaropleiding organiseren we veel oefendagen. De studenten kunnen dan de geleerde theorie in de praktijk brengen. Behalve de fashionshoot komt -bijvoorbeeld- ook bruidsfotografie aan de orde. Die dag bezoeken we de mooiste plekken van de binnenstad van Amersfoort. Op een ander moment gaan we de Soesterduinen in om de les Familiefotografie vorm te geven.

De foto’s op deze pagina zijn gemaakt in de Metaalkathedraal.
Dank aan Julia Booi en Caroline Walter.
Modellen: Renee Maas en Elisandra van der Harst

Interesse? Schrijf je nu in voor de Jaaropleiding.