Introductie Fotoschool Keistad

“Leren fotograferen”

Door Sander Ruijg, initiatiefnemer van Fotoschool Keistad

Sander Ruijg portretfoto Cursus Fotografie AmersfoortIedereen heeft tegenwoordig een digitaal fototoestel. De kwaliteit van deze camera’s is meestal erg goed. Zelfs professionele apparatuur wordt voor de consument steeds beter bereikbaar. De prijzen zijn enorm gedaald en de creatieve mogelijkheden zijn toegenomen. Wat wil je nog meer als fotografieliefhebber!?

Breed cursusaanbod

Natuurlijk kun je de automatische stand van de camera gebruiken. De resultaten vallen dan wel eens tegen en het is eigenlijk zonde dat je te weinig uit toestel haalt. Bij Fotoschool Keistad geven we meer inzicht in de principes van de fotografie en we helpen je de camera te begrijpen. Ons aanbod van fotocursussen is breed. Voor elk wat wils. Op ieder niveau: instapper of professional.

Basiscursus fotografie

In Basiscursus 1 leer je de camera kennen en leggen we uit waar ‘alle knopjes’ voor zijn. Maar ook zaken als ‘compositie’ en ‘scherptediepte’ komen aan bod. Basiscursus 2 is voor fotografen die net iets verder zijn, maar zichzelf zeker geen ‘gevorderde fotograaf’ willen noemen.

Natuurlijk zijn niet alle cursussen gericht op de technische aspecten van de fotografie; ook het ‘kijken’: de compositie, de inhoud van het beeld en de benadering van het onderwerp wordt besproken. We proberen dat op individueel niveau te behandelen, omdat niet iedereen dezelfde fotografische interesses heeft.

Cursus Photoshop en Lightroom

Fotobewerkingsprogramma’s, zoals Photoshop of Lightroom, behoren regelmatig tot de standaard uitrusting van de amateurfotograaf. Ze helpen om foto’s mooier te maken, of zijn handig voor het beheer van je fotobibliotheek. Uiteraard bieden we op het gebied van software cursussen aan.

Jaaropleiding Fotografie

Inmiddels groeit Fotoschool Keistad uit tot een opleidingsinstituut met een regionale functie. In 2013 zijn we gestart met de Jaaropleiding, een verdiepende studie voor mensen die van fotografie hun serieuze hobby, of zelfs werk willen maken.

Nieuwsbrief Fotoschool Keistad

Wil je, hoe dan ook, op de hoogte blijven van de activiteiten van de Fotoschool en handige fototips krijgen, schrijf je dan in voor de Nieuwsbrief.

Misschien tot ziens. Ik kijk er naar uit.
Sander

Winterlandschap Fotoschool Keistad Amersfoort Fotocursus

Foto: ©Jos Kamer