Wie is Sander Ruijg?

“Mooie foto’s maak je door goed te kijken.”

Sander Ruijg in zijn fotostudio in Amersfoort.

Sander Ruijg in zijn fotostudio in Amersfoort.

De oprichter van Fotoschool Keistad – Sander Ruijg – is professioneel fotograaf en maakt reportages voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers. Zijn klantenkring bestaat uit reclamebureaus, kranten, tijdschriften, bedrijven en particulieren.

Sander geeft al jarenlang les aan studenten die meer willen weten over fotografie. De oprichter van de fotoschool is natuurlijk enthousiast over zijn opleiding: “Ik ben er van overtuigd dat iedereen de kennis en techniek kan aanleren om betere foto’s te maken. Wij bieden een fotocursus voor ieder niveau.”

Techniek van de camera en compositie

“Ik kom mensen tegen die de mooiste foto’s maken, maar onzeker zijn over hun technische vaardigheden. Andersom trouwens ook: fotografen die de techniek onder de knie hebben, maar twijfelen over hun composities.

Bij Fotoschool Keistad werken we met de cursisten aan het versterken van de vaardigheden en het zelfvertrouwen. Mijn doel is om iedereen voldoende technische bagage mee te geven, zodat de techniek niet ‘in de weg zit’ bij het maken van een mooie compositie.”

Mooie foto’s maak je door goed te kijken. Ook dat kun je leren. We hebben natuurlijk niet allemaal het talent om fotograaf voor de National Geographic te worden, maar we kunnen er tijdens de cursus wel voor zorgen dat iemand het maximale uit de camera haalt, of het nou gaat om -bijvoorbeeld- portret- of landschapsfotografie.”

Jaaropleiding

In september 2013 zijn we gestart met de Jaaropleiding, bedoeld voor degenen die zich serieus willen bekwamen in de fotografie. Het is een groot succes geworden! In 2014 waren er al twee groepen en in het najaar van 2015 zijn we van start gegaan met een derde groep jaarstudenten. Door die uitbreiding kan Fotoschool Keistad een aantal extra specialisten aantrekken. Dat houdt het opleidings- en cursusniveau hoog!”