Indesign Fotoschool Keistad

InDesign – dtp en grafische vormgeving

De cursus InDesign is bedoeld voor iedereen die graag foto’s, tekst en illustraties wil combineren tot een drukklare publicatie.

InDesign is het programma om al je grafische uitingen mee te realiseren. In deze cursus leer je hoe je vanaf nul een publicatie opzet, vormgeeft en op de juiste manier bij de drukker aanlevert. Bij een publicatie gaat het om bijvoorbeeld een folder, visitekaartje, nieuwsbrief, magazine of brochure, zowel voor drukwerk als digitaal.

Wat leer je in deze cursus?

De cursus bestaat uit 6 lessen van 2 uur en hierin leer je de basisprincipes van het programma InDesign.

Er is aandacht voor typografie. Je leert hoe je teksten typografisch aantrekkelijk en beter leesbaar maakt. Je leert ook hoe je een Word-bestand in InDesign importeert en opmaakt met alineastijlen, waarin je typografische spelregels vastlegt.

Verder leer je hoe je met foto’s en logo’s omgaat en hoe je gebruik maakt van kleur.

Ook komt aan de orde het gebruik van stramienpagina’s. Dit zijn sjablonen waarin je terugkerende elementen en paginanummering vastlegt. Ook leer hoe je een publicatie omzet naar een bruikbare PDF en hoe je een pakket samenstelt.

Welke voorkennis heb je nodig?

Behalve elementaire computerkennis heb je voor deze cursus InDesign geen specifieke voorkennis nodig. Benodigdheden tijdens de lessen (zelf meenemen): een laptop met daarop Adobe InDesign geïnstalleerd. Bij Adobe kun je een gratis proefversie voor 30 dagen aanvragen.

Cursusdata InDesign 2021

Woensdag: cursusbijeenkomsten in overleg met docent.
Tijd: 19:30-21:30 uur.

Kosten: € 250,00
Docent: Dagmar Wynants

Aanmelden

  Naam*

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  Telefoonnummer*

  Emailadres*

  Selecteer een datum

  Typ hier je eventuele vraag of opmerking

  *verplicht veld   

  Alle noodzakelijke velden ingevuld? Klik/tik op de verzendknop. Het kan tot 20 seconden duren voordat hieronder de bevestiging volgt. Koffie?