Sabine Keijzer oud-student Fotoschool Keistad

Sabine Keijzer, oud-student Jaaropleiding

Sabine Keijzer is een oud-student van de Jaaropleiding. Ze is van de lichting 2014-2015. Zij is inmiddels een gevestigd fotograaf in Amersfoort en legt zich met name toe op Bruidsfotografie, Familiefotografie en Portret. Je kunt haar werk vinden op www.voorbeeldigfotografie.nl Daarnaast is zij, samen met Marian Ros (ook oud-student!) een samenwerkingsverband aangegaan en fotograferen zij bruiloften. Kijk hiervoor op www.briljantbruidsfotografie.nl


V. Wanneer heb je de Jaaropleiding gedaan? En heb je daarvoor ook al les gehad op de Fotoschool?

A. Ik heb de jaaropleiding in 2014/2015 gedaan. Daarvoor heb ik de Basiscursus Fotografie en Gevorderden Portret gedaan. Toen ik met de Basiscursus begon, had ik een spiegelreflex camera, maar ik kwam niet veel verder dan in de automatische stand fotograferen. Ik heb wel altijd heel veel foto’s gemaakt. Foto’s zijn voor mij een visueel dagboek. Alle belangrijke gebeurtenissen en momenten wilde ik altijd al vastleggen, voor later.

V. Wat was je doel toen je met de Opleiding begon? Met andere woorden; is het van meet af aan al de bedoeling geweest om fotografie als beroep te doen?

A. Voordat ik met de allereerste workshop Basis Fotografie begon, was het al mijn bedoeling om fotograaf te worden. En ik wilde dolgraag de spannende stap zetten om voor mijzelf te beginnen. In mijn vroegere werk was ik al vaak bij fotoshoots aanwezig geweest, dat vond ik altijd heel leuk.

V. Waar liep je tegenaan tijdens je opleiding en hoe ben je dat te lijf gegaan?

A. Voor mijzelf wilde ik alles uit de opleiding halen. Ik denk dat ik bij de groep gedreven mensen hoorde. Maar het is voorgekomen dat ik tijdens een opdracht in de les geen inspiratie had. Of dat ik even niet begreep waarom bepaalde instellingen werden gebruikt. Dan ging ik me thuis verder in het onderwerp verdiepen.

V. Vond je de Opleiding leuk om te doen? Op welk gebied heb je echt veel geleerd?

A. Ik vond de opleiding super leuk. Ik heb heel veel geleerd. Ik heb heel veel gedaan en ook angsten overwonnen. Ik keek altijd erg uit naar de lessen en ik vond het super jammer toen dat was afgelopen.

V.  Voelde je je, nadat je de Opleiding had afgerond, klaar en zeker genoeg om je als fotograaf te vestigen?

Sabine Keizer oud student Jaaropleiding Fotoschool KeistadA. Tijdens de opleiding was ik al met mijn bedrijf gestart. Of ik er klaar voor was of niet, ik wilde dit doen. In de afgelopen jaren van mijn ondernemerschap heb ik wel geleerd dat als je echt iets wil, dan het je ook gaat lukken.

V. Zou je iets willen zeggen tegen de studenten van nu of de studenten die nog moeten beginnen?

A. Doe wat jij denkt dat goed is. En bij twijfel, doen.


Sander Ruijg

Lees ook de gesprekken met andere cursisten.