Over ons

Wij zijn creatievelingen, beginners en gevorderden, beeldkunstenaars, ijverige studenten, hobbyisten, beroepsfotografen en enthousiastelingen die allemaal één ding gemeen hebben: passie voor fotografie.

Amersfoort centrum stad

Onze Fotoschool

Op de fotoschool snappen we dat iedereen een eigen weg moet volgen en een eigen tempo en visie heeft. Wij zijn ervoor om dat te begeleiden.

Je kunt bij ons terecht voor cursussen waarbij we helemaal aan de basis beginnen en je alle beginselen bijbrengen. Als je de basis onder de knie hebt, kun je gevorderden cursussen volgen. Daarna kun je doorgroeien door de Jaaropleiding of Vakopleiding te volgen.

Er is genoeg aanbod, ook al heb je ergens anders een cursus of opleiding gedaan.

Fotografie studenten bekijken de camera

Onze Partners

De fotoschool werkt ook samen met verschillende professionals. Michiel Fischer geeft bijvoorbeeld les aan de jaaropleiding, tijdens het blok fashionfotografie. Hij is eigenaar van Studio 34X in Almere en professioneel lichtkunstenaar. Arjan Lindenbergh is vanaf 2011 betrokken bij de fotoschool. Hij is docent Photoshop en Lightroom. Carla Kogelman behandelt het blok Documentair. Saffloer Mohaupt het onderdeel conceptuele fotografie en Ester Overmars foodfotografie.

Onderaan deze pagina is er meer over hen te lezen!

Sander Ruijg portretfoto

Onze Docenten

In 2010 is Sander Ruijg de Fotoschool gestart. Als professioneel fotograaf is hij al 23 jaar een gedreven en gepassioneerde beeldmaker. Met een didactische achtergrond was de keuze om Fotoschool Keistad te beginnen voor de hand liggend. In eerste instantie beperkte de lessen zich tot cursussen voor beginners en gevorderden. Later kwamen de Jaaropleiding en de Vakopleiding erbij en, sinds vorig jaar is er een Derde Jaar.

"Als eigenaar van de Fotoschool zie ik erop toe dat de cursist/student zich op een geheel eigen wijze ontwikkelt. Een zekere mate van eigenzinnigheid vind ik een gezonde manier om niemand in een keurslijf te persen en het maximale eruit te halen. De insteek is altijd positief en stimulerend; binnen de Fotoschool bestaat er dan ook niet zoiets als “beter of slechter”. De techniek moet beheerst, dat staat vast, maar het inzetten van die techniek is voor iedereen weer anders. Ik wil dat iedereen zich thuis voelt op de Fotoschool en dat we niet alleen doorgeefluik van droge informatie zijn. Er is ruimte voor creativiteit en we hebben oog voor de persoon. Voor de student maar ook voor de cursist. Het is niet de bedoeling om de Fotoschool veel groter te laten worden dan hij al is; de persoonlijke manier van lesgeven en de didactiek leent zich niet voor massaal onderwijs. Het is prima zo, en ik hoop dat de Fotoschool voor iedereen nog vele jaren een fijne, prettige, leerzame én creatieve plek blijft.” 

-Sander Ruijg 

Michiel Fischer

Michiel Fischer

Michiel geeft les aan de Jaaropleiding, tijdens het blok Fashionfotografie. Hij is eigenaar van Studio 34x in Almere en professioneel lichtkunstenaar.

Arjan Lindenbergh

Arjan Lindenbergh

Arjan geeft sinds 2011 les bij de fotoschool en is docent Photoshop en Lightroom. Ook is hij individueel te boeken voor één op één les.

Ester Overmars

Ester Overmars

Ester geeft les op het gebied van Foodfotografie. Ze is een alom gewaardeerde fotografe die alle kneepjes van het vak verstaat.

Carla Kogelman

Carla Kogelman

Carla is verbonden aan de fotoschool als de opleiding het blok Documentair behandelt. Ze is World Press Photo winnares in de categorieën people observed portraits en long term project.

Saffloer Mohaupt

Affloer Mohaupt

Saffloer is verantwoordelijk voor het onderdeel Conceptuele Fotografie. Naast fotografie houdt hij zich bezig met fotografische vormgeving en verbeelden van het abstracte.

Romy Zimmermann

Romy staat af en toe voor de camera en af en toe erachter. Overigens heeft zij deze website gemaakt, dus bij op of aanmerkingen…