Photoshop en Lightroom informatie

Photoshop en Lightroom

Deze cursus kent een aparte plek binnen de fotoschool omdat er veel variatie is in de hulpvragen en niveau van instap. Photoshop (en Lightroom) maakt en snelle ontwikkeling door waarbij tegenwoordig met behulp van AI de workflow telkens verandert. Dus ook onze manier van lesgeven verandert mee. Vroeger moest je het programma door en door kennen, nu maakt Photoshop het leven van de fotograaf veel makkelijker door belangrijke handelingen vrijwel zelfstandig, automatisch, te kunnen. Dat brengt weer andere vragen met zich mee. Bijvoorbeeld in creatieve zin.

In principe gaan we uit van een individuele aanpak waarbij we zo goed mogelijk kijken wat de behoefte is van de cursist. Dit kan betekenen dat je één op één les krijgt, of in tweetallen, maar het kan ook zo zijn dat je groep iets groter is.

Kosten: er wordt individueel gekeken naar de hulpvraag en de hoeveelheid les/hulp die je nodig hebt. Er is geen standaard lessenpakket dus de kosten worden individueel bepaald.

Benodigdheden: een computer met Photoshop/Lightroom (Windows of Mac)

Voorkennis: geen

Mocht je interesse hebben, dan nodigen we je uit ons een mail te sturen met jouw behoefte/hulpvraag.

Docent: Arjan Lindenbergh

Cursus aanbod:

  • 1 Photoshop en Lightroom classic:

Het doel van de Cursus Verkennen Photoshop en Lightroom Classic is vooral een globale kennismaking van beide softwarepakketten. De nadruk van de combinatiecursus ligt op het aanpassen en bewerken van foto’s. Er wordt stilgestaan bij het importeren van foto’s. Ook behandelen we in het kort de vraag hoe je trefwoorden aan foto’s toekent en verzamelingen van foto’s maakt. Je bent dan bezig om voorbereidende werkzaamheden te doen om je foto’s aan te passen (in Lightroom Classic) en om naar keuze foto’s te kunnen bijwerken (in Photoshop).

Docent: Arjan Lindenbergh

Duur: 2 middagen of 2 avonden; data in overleg met de docent; Kosten € 79,–

  • 2 Photoshop vervolg cursus

Tijdens de les leer je van een van te voren opgegeven foto-opdracht de combinatie van verschillende gereedschappen, filters en lagen gebruiken.

Omdat de groep klein is kan de docent voldoende rekening houden met persoonlijke wensen. De cursus is ook bestemd voor fotografen die hun kennis over Photoshop willen opfrissen.

Docent: Arjan Lindenbergh

Duur: 2 middagen of 2 avonden; maximaal 3 deelnemers per cursus. Naar wens kan het aantal dagen worden uitgebreid waarover dan extra vergoeding wordt gevraagd. Data: in overleg met docent; Kosten: € 79,–

  • 3 Lightroom classic uitgebreid

Deze cursus is bestemd voor iedereen die: al wat ervaring heeft met fotografie, vooral foto’s maakt in RAW, veel fotobestanden heeft (of verwacht te krijgen) en/ of behoefte heeft om op een gemakkelijke manier foto’s te kunnen opslaan, terugvinden, beoordelen, selecteren, aanpassen, presenteren,  printen etc.

De cursus is ook geschikt voor degenen die hun kennis over Lightroom (Classic) willen opfrissen.

Docent: Arjan Lindenbergh

Duur: 1 middag van 13.00 uur tot 17.00 uur; maximaal 3 deelnemers per cursus. Data: in overleg met docent; Kosten: € 58,-

Cursusonderdelen:

Importeren, opslaan, ordenen, aanpassen profielen, witbalans, scherpte, contrasten, kleuren, omzetten naar zwart-wit, laagmaskers, Gebruik van allerlei filters voor bewerken van kleuren, scherpte, vervagingen, voor samenvoegen van beelden en van het samenvloeien van verschillende beelden; Uitknippen van objecten en deze voorzien van speciale achtergronden; Samenvoegen van beelden; Retoucheren van een portret en zachter maken van de huid; Bewerken van een portretfoto van begin tot eind; Maken van fantasieportretten;…

Wat is belangrijk?

Voor de cursus heb je zowel het programma Lightroom Classic als het programma Photoshop nodig op je laptop.

We adviseren om de nieuwste versies van de Adobeprogramma’s te gebruiken. Er verschijnen regelmatig updates die het werken met Photoshop en Lightroom Classic eenvoudiger maken. Bovendien worden iedere keer nieuwe mogelijkheden toegevoegd.

Verder heb je een externe harde schijf of usb-stick nodig met daarop wat fotomateriaal, zodat er meteen geoefend kan worden.

Algemene Voorwaarden

Lees voor je inschrijving eerst onze algemene voorwaarden.

Privacyverklaring

We hebben uitgebreid beschreven op welke manier we omgaan met jouw persoonlijke gegevens. Je vindt de uitleg op een aparte pagina.